7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 3:10
No menu items!

Pachetul de legi privind securitatea națională e gata. Ministrul Vasile Dîncu e „trist” în fiecare seară

spot_img

Pachetul de legi privind securitatea naţională este finalizat şi va fi trimis în Parlament, a anunţat, joi, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu. El a precizat că cere, prin noile prevederi, creșterea veniturilor militarilor, rezerviștilor și veteranilor, pentru că este „trist” în fiecare seară.

„Cel mai trist moment al meu este, spre seară, când sunt obligat să semnez foarte multe demisii din sistemul militar, care sunt cauzate de condiţiile de viaţă, de condiţiile de mobilitate militară”, a suspinat, la bilanțul coaliției de guvernare, Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a mai afirmat că speră să îmbunătățească aceste condiții pentru militarii și foștii militari ai Armatei Române, pentru că în pachetul de legi privind siguranța națională, care este finalizat și va fi supus dezbaterii publice, există prevederi care se referă la creșterea acetor venituri.

„Este vorba de o ordonanţă de urgenţă referitoare la salarizarea personalului din sistemul naţional de apărare. Sunt sigur că, fără a cere prietenului nostru Adrian (n.r. Adrian Câciu, Câciu, ministrul Finanţelor) bani în plus, din bugetul nostru putem realiza acest lucru. Am nevoie doar de hotărârea şi de solidaritatea noastră cu Armata. Este vorba despre stabilirea unui cuantum brut al salariilor şi al soldelor de bază, de posibilitatea actualizării de la data de 1 iulie 2022 a cuantumului soldei de grad, compensarea unor ore lucrate în serviciul de luptă, pe care nu ai cum să dai ore libere şi atunci să le compensăm în bani”, a explicat Dîncu.

Potrivit ministrului, există o serie de alte proiecte referitoare la „nevoile soldaţilor profesionişti, nevoile personalului civil care este angajat în armată”.

De asemenea, a adăugat ministrul Apărării, „un capitol esenţial este asigurarea unui cuantum rezonabil, echitabil pentru pensiile militare, a celor aflaţi în rezervă”.

Marilena Nedelcu