21.2 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 21:05
No menu items!

De ce și-au prezentat PSD și PNL bilanțul separat

spot_img

Bilanțul coaliției de guvernare, la șase luni de la învestirea guvernului Ciucă, a fost prezentat separat de liderii celor două formațiuni principale, PSD și PNL. Surse politice au declarat că ambele partide consideră că „a fost o greșeală politică”.

Primul care a anunțat că va ține bilanțul guvernării a fost președintele PSD, Marcel Ciolacu, miercuri, înainte cu o zi de eveniment. Luat prin surprindere, președintele PNL Nicolae Ciucă a bălmăjit că miniștrii PNL vor fi evaluați în luna iunie, iar bilanțul mai poate aștepta. Joi, în ziua bilanțului, PNL a revenit și a transmis că formațiunea va ține și ea bilanțul, fixat chiar cu o oră înaintea celor de la PSD.

Seara, după cele două evenimente, surse politice din ambele partide au declarat că cei doi lideri, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nu au stabilit, practic, nimic împreună, ca într-o coaliție.

„A fost o greșeală din partea ambelor partide, nu ne-am vorbit”, au declarat aceleași surse.

Astfel că fiecare a venit cu decizia partidului, mai întâi PSD, apoi, ca să nu rămână mai prejos, și PNL, de a-și prezenta separat bilanțul guvernului la care lucrează, totuși, împreună. 

Marilena Nedelcu