14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:24
No menu items!

Organizarea ministerelor Economiei și Antreprenoriatului și Turismului, pe agenda ședinței de guvern din penultima zi a anului. Ce alte hotărâri va lua Cabinetul Ciucă

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, în 30 decembrie, o ultimă ședință de guvern din acest an, pe ordinea căreia figurează proiecte de hotărâri care privesc organizarea nou-înființatelor ministere al Economiei și al Antreprenoriatului și Turismului. De asemenea, se vor lua decizii privind bugetele de stat pentru companii importante, precum Administrația Fondului de Mediu, Apele Române, Compania Națională de Investiții, Regiei Autonome „Administrația Fluvială a Dunării de Jos” Galați aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și altele.

Guvernul se întruneşte în şedinţă joi, de la ora 14.00, şi urmează să aprobe Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar şi Programul de acţiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare şi transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători şi marfă.

Pe ordinea de zi figurează, de asemenea, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate private rămase de expropriat, situate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti – Braşov, tronsonul Bucureşti – Ploieşti, şi o serie de bugete rectificate ale unor instituţii şi societăţi naţionale, cum ar fi Regia Autonomă „Administraţia Fluvială a Dunării de Jos” Galaţi, Aeroportul Internaţional Timişoara – „Traian Vuia”, Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” – Constanţa, Compania Naţională de Investiţii, dar şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al Administrației Fondului pentru Mediu.

Alte acte normative care se află pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern sunt două proiecte de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului. Vor fi înființate 300 de noi posturi în cadrul acestor noi ministere.

Vor mai fi discutate un raport privind justificarea creşterii datoriei publice la 31 decembrie 2020 şi propuneri de măsuri pentru menţinerea acestui indicator la un nivel sustenabil.

Emanuel Stan