4 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 19:10
No menu items!

Orban și Cîțu, ultimul duel înainte de Congres

spot_img

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, în timpul Consiliului Național al partidului, că liberalii au pierdut masiv din încredere și doar 15% dintre români mai cred că România se îndreaptă într-o direcție bună. Orban a spus că preferă să nu spună public nivelul de încredere la care au ajuns premierul și Guvernul și a adăugat că s-a ajuns la o criză politică care pune sub semnul întrebării guvernarea liberală din cauza unor decizii luate fără ca președintele PNL să fie consultat. La rândul său, Cîțu a ținut să precizeze că are susținerea a 40 de filiale din țară, din care 34 au votat doar moțiunea lui.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban: 

  • Competiția din PNL s-a transformat din păcate într-o luptă foarte dură, în care cele două părți implicate nu s-au sfiit să folosească instrumente care nu sunt specifice democrației și PNL.
  • Realitatea este că, astăzi, PNL a pierdut masiv din încredere, că doar 15% dintre români mai consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună. Încrederea în premier și guvern prefer să nu v-o spun public, dar fiecare dintre noi o simte în fiecare zi.
  • Din cauza asta suntem în fața unui Congres în care toți delegații care vor veni trebuie să vină să judece fiecare cu propriul aparat de analiză și trebuie să ia decizia liber ținând cont doar de binele PNL.
  • Mai mult decât atât, prin decizii care nu au fost luate cu acordul meu, am ajuns într-o criză politică care pune sub semnul întrebării guvernarea PNL. Cel care va fi ales președintele PNL are de atins câteva obiective imediate care trebuie să țină cont de realitatea politică și de capacitatea politică a fiecăruia demonstrată de cariera din spate.
  • Primul și cel mai important obiectiv este refacerea unității PNL.
  • Al doilea obiectiv fundamental este refacerea încrederii cetățenilor români în PNL. Și, în 2017, când am preluat conducerea partidului încrederea în PNL era foarte mică, încrederea în victoriile PNL era aproape egală cu zero și am demonstrat că PNL are forța de a guverna România în beneficiul cetățeanului.
  • Am promis românilor patru ani de pace, patru ani de stabilitate, de guvernare, de creșterea calității vieții.
  • Sunt convins că cei care nu mă aplaudă astăzi vor avea timp să cumpănească până în 25 septembrie. Și chiar dacă astăzi nu mă aplaudă să voteze pentru binele PNL.

Principalele declarații ale lui Florin Cîțu: 

Aș vrea să vă rog pe toți să ne purtăm civilizat în această perioadă, fără a mai ataca PNL, și-așa sunt destui afară care atacă PNL.

La precedentul Consiliu Național mi-am anunțat candidatura. Aveam în spate o echipă cu care am pornit la drum, dar am spus că obiectivul meu e acela de a construi, obiectivul meu era să aduc în spatele meu întregul partid.

Sunt 40 de filiale care au votat moțiunea România Liberală dintre care 34 doar moțiunea România Liberală. Aș vrea să vă aduc aminte ce spuneam la discuția pe care am avut-o când am lansat programul de guvernare, fiind campanie electorală. Ce înseamnă o guvernare liberală? În primul rând, proprietatea privată este sfântă.

Raluca Dan