3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 7:10
No menu items!

Orban, atac fără precedent: Cîțu să-și dea demisia de la șefia PNL! Îl somez public pe Klaus Iohannis să înceteze!

spot_img

Ludovic Orban a lansat, miercuri, de la Palatul Parlamentului, o serie de atacuri fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis – despre care a susținut că este singurul vinovat pentru criza gravă prin care trece România – și la adresa lui Florin Cîțu căruia i-a cerut demisia de la președinția PNL. 

Am spus din capul locului că vinovatul de declanșarea unei crize poltice e Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă de a controla numirile procurorilor și de a impune la șefia PNL un om care nu mai are nicio șansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică.

Solicit public demisia din funcția de președinte PNL a lui Florin Cîțu. A demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate și a executat ordinele politice. Florin Cîțu este o frână în calea negocierilor pentru o majoritate”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul președinte al PNL a precizat că i-ar cere demisia și lui Klaus Iohannis din funcția de Președinte al României, dar e conștient că ar formula degeaba o astfel de solicitare. În schimb, l-a somat public pe Iohannis “să înceteze imediat răfuielile meschine, să înceteze să mai tolereze și să mai impună decizii PNL, care să fie contrare interesului public.” “Președintele să își aducă aminte că e președintele României. Să renunțe la ambiția bolnavă! Îl somez să înceapă consultările în seara asta sau chiar mâine. Vreau să afirm răspicat că nu mai sunt părtaș și nu mai vreau să fiu complice la niciun proiect care face rău României, care pleacă de la Florin Cîțu sau Klaus Iohannis și de la gașca demolatoare, care la instigarea și la ordinele lui Iohannis au creat această gravă situație și care au dus la aruncarea României înspre o prăpastie din care nu știu când vom reuși să ieșim. Dacă mai există oameni rezonabili în PNL, le cer să se implice în identificarea unei soluții. PNL nu are voie să mai aștepte ca Iohannis să pună mâna pe capul vreunui candidat de premier. Desemnarea unui candidat de premier de către PNL trebuie să se facă conform cu prevederile statutare. Trebuie să fie un candidat care să se bucure de încredere, care să aibă experiență administrativă, politică, respectul și susținerea nu numai din partea bazei PNL. Trebuie să fie un om care să aibă cu adevărat respectul partenerilor de coaliție și care să aibă capacitatea de a conduce un guvern performant care să ofere soluții rapide la problemele cu care se confruntă România”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a arătat că, în opinia sa, nu Dacian Cioloș este vinovat pentru că guvernul propus de el nu a trecut miercuri de Parlament, ci același Klaus Iohannis. 

“Cioloș a fost singurul care și-a asumat răspunderea să formeze un Guvern. Iohannis l-a desemnat pe Cioloș numai ca să-l pedepsească și ca să-l umilească. Răspunderea pentru prelungirea crizei aparține în exclusivitate președintelui Iohannis și slugilor lui din conducerea PNL care au ascultat orbește de porunca lui Iohannis de a nu desemna un candidat premier.”, a continuat Orban. 

În final, Ludovic Orban a atras atenția că el va pleca din PNL, în cazul în care Florin Cîțu nu va pleca acasă. 

Raluca Dan