3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 8:08
No menu items!

Dacian Cioloș, după ce a picat la vot în Parlament: “Florin Cîțu e o non-soluție, nu discutăm!”

spot_img

Președintele USR Dacian Cioloș a reiterat în Parlament, după votul împotriva guvernului propus de el, că fromațiunea va intra din nou în coaliția de guvernare, alături de PNL și UDMR, dacă Florin Cîțu nu va mai fi premier.

Guvernul Dacian Cioloș a obținut doar 88 de voturi în Parlament. Liderul USR a spus despre Florin Cîțu că este o ”non-soluție”, dar a subliniat că partidul rămâne deschis la alianțe pentru găsirea unei soluții de guvernare.

“USR și-a făcut datoria, noi rămânem în continuare cu această responsabilitate de găsirea unei soluții, însă celelalte partide trebuie să își asume responsabilitatea pentru ce au făcut și pentru că ei caută alternative pentru cum să iasă mai bine din această situație. Mingea se întoarce la președinte. Nu speculăm și nu comentăm despre ce poate să facă un partid sau altul pentru că au stat deoparte, nu și-au asumat responsabilități. Aștept să vedem cum își asumă soluții adevărate. Soluțiile înseamnă în primul rând asumare și n-am văzut asta până acum.

Când vrei să spui că n-ai o soluție spui că vii tot cu acela care a picat deja în Parlament. Florin Cîțu a picat în Parlament. Suntem în situația asta pentru că Florin Cîțu a adunat o majoritate puternică în Parlament care l-a trimis acasă. Dați-mi voie să nu mai comenteze situații ipotetice care sunt non-soluții. Să vedem dacă au și alte variante”, a mai spus Dacian Cioloș.

M. Nedelcu