30 C
București
marți, 16 august 2022 - 21:50
No menu items!

Opt avioane de luptă americane F-15 au ajuns în Polonia, care are graniță cu Ucraina

spot_img

Opt avioane de luptă americane de nouă generație, F-15, au aterizat, luni, în Polonia, țară care are graniță cu Ucraina.

Ministrul Apărării din Polonia, citat de Reuters, a declarat că avioanele se alătură celorlalte sosite săptămâna trecută în baza militară de la Lask.

Statele Unite au trimis suplimentar 3.000 de militari în Polonia, în contextul tensiunilor privind o eventuală invazie militară rusă în Ucraina.

Cei 3.000 de soldaţi ai Diviziei 82 aeropurtate, principala forţă de reacţie rapidă a armatei americane, cu sediul la Fort Bragg, în statul Carolina de Nord, au fost puşi în alertă la sfârşitul lunii ianuarie, la cererea preşedintelui Joe Biden, care a dorit să asigure aliaţii din Europa de Est de susţinerea SUA în faţa Rusiei.

Cei 3.000 se vor alătura celor aproximativ 2.000 de soldaţi – 1.700 în Polonia şi 300 în Germania, unde se află comandamentul forţelor americane în Europa.

„În total, aceşti 5.000 de soldaţi suplimentari reprezintă o forţă extrem de mobilă şi flexibilă, capabilă de misiuni multiple”, a spus un oficial superior al Armatei americane.

Emanuel Stan