20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 22:51
No menu items!

Opere protejate, distribuite pe torrent. Ce spune poliția

spot_img

Poliţiştii fac percheziţii la sediile a două firme din domeniul comunicaţiilor electronice şi la persoane suspectate că au obţinut două milioane de lei după ce au distribuit opere protejate, prin două site-uri de tip torrent

cum-functioneaza-torrentele

Poliţiştii fac zece percheziții în București, 3 persoane urmând să fie aduse la audieri cu mandat. La se diile și punctele de lucru ale celor două firme vizate de anchetă, polițiștii fac percheziții informatice și vor ridica toate documentele necesare finalizării dosarului.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009-2014, persoanele bănuite ar fi pus la dispoziţia publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a două site-uri de tip torrent, opere protejate. Din activităţile ilegale aceştia ar fi obţinut, până în prezent, aproximativ 2.000.000 de lei, pe care i-ar fi supus procesului de spălare a banilor.

comunicat IGPR

Ancheta, care vizează fapte de spălare de bani proveniţi din săvârşirea infracţiunii de punere la dispoziţia publicului de opere, fără acordul titularilor, se desfăşoară sub supravegherea procurorilor de la Parchetul General.