Opera Națională București rămâne în continuare fără manager

Una dintre cele mai importante instituții de cultură din România și prima scenă lirică a țării, Opera Națională București rămâne, în continuare, fără manager.

Ministerul Culturii și Identității Naționale a anunțat astăzi, 9 august, că, „în urma analizării și soluționării contestației, comisia de soluționare a contestațiilor a admis în parte contestația depusă de domnul Antoniu Zamfir” și, astfel, „Ministerul Culturii și Identității Naționale va relua procedura de organizare a concursului de proiecte de management pentru Opera Națională București”.

Pe 27 iulie, site-ul ministerului anunța rezultatul concursului de proiecte de management organizat pentru Opera Națională București. Deși la etapa I, Antoniu Zamfir se clasase cu aproape un punct înaintea atualului manager interimar al ONB, Ștefan Ignat, comisia de evaluare a acordat, în etapa a doua, notă mai mare celui din urmă.

Deși, conform rezultatului concursului, ONB urma să aibă un manager – ce-i drept, cu doar câteva luni de experiență în calitate de cârmuitor al unei instituții de asemenea calibru, și acelea dobândite în perioada de interimat de la Opera bucureșteană – iată că se anunță reluarea concursului pentru acest fotoliu

Decizia Ministerului Culturii și Identității Naționale de a relua procedura de examinare a fost salutată de mulți iubitori ai Operei, care își doresc pentru această instituție stabilitate dar și management performant.

Olimpia Diaconiuc

NICIUN COMENTARIU