Încep audierile în dosarul „Statul paralel”, deschis la plângerea lui Daniel Dragomir

Procurorii Secției Parchetelor Militare începe audierile în dosarul în care este implicată fosta șefă DNA și fostul adjunct al șefului SRI Florian Coldea.

Este vorba despre plângerea penală depusă de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir. Plângerea vizează acel protocol care a fost desecretizat.

Un afacerist din Constanța a postat pe pagina sa de socializare citația primită de la Secția Parchetelor Militare în dosarul „Statul paralel” cu numărul 5/P/2018.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a depus, la sfârșitul lunii mai, la Parchetul General, o plângere penală împotriva mai multor ofiţeri de informaţii şi procurori din România, acuzându-i pe aceştia de implicare în activităţi abuzive şi ilegale.

„Plângerea este depusă, deţin şi probele necesare ca să arăt modul în care şi-au derulat activitatea în echipe mixte, în planuri comune de acţiune dintre SRI şi DNA, în special, şi cum se trimiteau note de informare clasificate, care ajungeau la judecători. Nu erau puse la dispoziţia apărătorilor sau inculpaţilor în aşa fel încât să securizeze condamnările. Plângerea se referă la perioada în care eu eram activ şi, mai ales, la perioada în care eu nu mai eram activ. (..) În situaţia în care Parchetul General va considera necesar şi va începe o investigaţie în acest caz, voi reveni. În situaţia în care parchetul nu va face ceea trebuie, adică va băga sub preş, plângerea o voi face publica şi o veţi vedea cu toţii”, a declarat Daniel Dragomir după de a depus plângerea.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU