7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 3:26
No menu items!

ONG-ul ACTED depune plângere pentru crimă în cazul decapitării lui David Haines

spot_img

David Haines a fost răpit în Siria în martie 2013. El efectua prima sa misiune pentru ACTED în calitate de responsabil cu logistica

David Haines - SI

ONG-ul francez ACTED pentru care lucra britanicul David Haines, decapitat de Statul Islamic (SI), a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că va depune plângere la Paris pentru crimă, răpire și sechestrare, potrivit AFP.

”Trebuie ca într-o zi să fie judecați”, a declarat presei cofondatorul și directorul de dezvoltare al organizației nonguvernamentale, Frédéric Roussel, adăugând că ONG-ul luptă pentru ca acest tip de execuții ale lucrătorilor umanitari sau ziariștilor să fie recunoscute ca o ”crimă împotriva umanității”.

ACTED, care a văzut mai mulți membri ai săi răpiți sau uciși în diferite zone de intervenție, s-a declarat duminică dimineață într-un comunicat ”profund șocată și îngrozită” de ”asasinarea odioasă” a lui David Haines, subliniind că ”această crimă barbară nu poate rămâne nepedepsită”.

Angajat în acțiunile umanitare din 1999, David Haines (44 de ani) a fost răpit în Siria în martie 2013. El efectua prima sa misiune pentru ACTED în calitate de responsabil cu logistica la tabăra de refugiați Atmeh, o localitate siriană din apropiere de granița cu Turcia.

Fondată în 1993, organizația umanitară este prezentă în 35 de țări.

C.A.