8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:33
No menu items!

Omul Elenei Udrea, audiat la DNA

spot_img

Pirmarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan „Pinalti”, a dat declarații în dosarul „CNA”

Stefan Gheorghe Pinalti_SZ 1

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost audiat, luni, la DNA, „în calitate de martor”, într-un dosar privind presupuse fapte de corupţie.

Gheorghe Ştefan a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a fost citat să se prezinte în calitate de martor într-un dosar, fără a preciza despre ce cauză este vorba şi care ar fi faptele vizate de anchetatori.

Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Ştefan a fost citat de procurorii anticorupţie în acelaşi dosar în care a fost chemat pentru a fi audiat şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a fost vineri la DNA, el declarând că a dat o declaraţie de martor în dosarul privind plângerea făcută de PPDD în cazul preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului. Hrebenciuc preciza că le-a spus anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi CNA.

Pinalti_SZ 3

Întrebat în ce relaţii este cu primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc a arătat că nu este în nicio relaţie cu acesta.

Întrebat dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ştefan, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a răspuns: „Da’ de unde”.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: „Niciodată”.

Deputatul PPDD Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus o plângerea în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

În acest dosar, la DNA au fost audiaţi, săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi mai mulţi membri ai CNA.

Andrei Tudor