3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:06
No menu items!

Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA

spot_img

Vicepreședintele Camerei Deputaților s-a prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție

Viorel Hrebenciuc_SZ 1

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc a venit, vineri, la DNA, fiind chemat să dea declaraţii într-un dosar în care se fac cercetări pentru presupuse fapte de corupţie.

Viorel Hrebenciuc a spus că a fost chemat în calitate de martor în dosarul privind plângerea făcută de PPDD împotriva preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu.

Viorel Hrebenciuc_SZ 2

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a stat la DNA aproximativ 20 de minute, acesta nefiind însoţit de un avocat.

Hrebenciuc a fost întrebat de jurnaliști în ce relaţii este cu primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc a arătat că nu este în nicio relaţie cu acesta. El a fost întrebat dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ştefan, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune și a răspuns: “Da’ de unde“.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: “Niciodată“.

Deputatul PPDD Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus o plângere în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.

În acest dosar, la DNA au fost audiaţi, miercuri şi joi, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi mai mulţi membri ai CNA.

R.D.