23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 13:10
No menu items!

OMS: Pandemia este ”departe de a fi încheiată” în estul Asiei

spot_img

Epidemia de coronavirus este ”departe de a fi încheiată” în regiunea Asia-Pacific, iar măsurile actuale pentru reducerea răspândirii virusului oferă timp ţărilor să se pregătească pentru ”transmisiile comunitare pe scară largă”, a declarat un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). În ciuda tuturor măsurilor adoptate, riscul de transmitere în regiune nu va dispărea atât timp cât va continua pandemia, a explicat Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest în cadrul OMS, citat de Reuters și Agerpres.

Noul coronavirus a apărut prima dată în centrul Chinei, la sfârşitul anului 2019. Până în prezent au fost înregistrate peste 770.000 de cazuri la nivel mondial, Statele Unite, Italia şi Spania depăşind numărul infecţiilor confirmate în China continentală.

”Epidemia este departe de a fi încheiată în Asia şi Pacific. Aceasta va fi o luptă pe termen lung şi nu putem coborî garda. Avem nevoie ca fiecare ţară să continue să se pregătească pentru transmiterea comunitară pe scară largă”, a spus Kasai.

Ţările cu resurse limitate sunt prioritare, cum ar fi naţiunile din zona Pacificului, a spus el, întrucât acestea trebuie să trimită mostre către alte ţări pentru diagnostic, iar restricţiile de transport îngreunează acest demers.

Potrivit OMS, nicio ţară nu este în siguranţă deoarece coronavirusul va ajunge în cele din urmă toate regiunile lumii.