24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:47
No menu items!

OMS analizează informaţiile privind reapariţia COVID-19 la pacienţi consideraţi vindecaţi

spot_img
Organizația Mondială a Sănătății analizează informațiile privind reactivarea coronavirusului în Coreea de Sud și în China, după ultimele raportări care arată că zeci de pacienți considerați vindecați de coronavirus au fost testați din nou pozitiv.
 
„Suntem la curent cu aceste informaţii referitoare la persoane care au fost testate negativ la COVID-19 folosind testarea de tip PCR, iar apoi după câteva zile au fost testaţi pozitiv din nou. Ţinem strâns legătura cu experţii noştri clinici şi depunem eforturi să obţinem mai multe informaţii despre aceste cazuri particulare. Este important să ne asigurăm că, atunci când sunt recoltate probe pentru testarea pacienţilor suspecţi, procedurile sunt respectate aşa cum trebuie”, a răspuns OMS, într-un comunicat, la solicitarea Reuters.
 
Potrivit liniilor directoare ale OMS privind managementul clinic, un pacient poate fi externat din spital după două rezultate consecutive negative la un pacient sănătos clinic făcute la cel puţin 24 de ore distanţă unul faţă de celălalt, a adăugat OMS. Pe baza studiilor actuale, există o perioadă de circa două săptămâni între instalarea simptomelor şi recuperarea clinică a pacienţilor cu o formă moderată de COVID-19, a mai menţionat OMS.

„Suntem conştienţi de faptul că unii pacienţi sunt testaţi pozitiv cu PCR după ce sunt declaraţi vindecaţi din punct de vedere clinic, dar avem nevoie de recoltarea sistematică de probe de la pacienţi vindecaţi pentru a înţelege mai bine în cât timp scapă de virusul activ”, a adăugat agenţia

În ţările în care epidemia părea controlată, Coreea de Sud, China, Thailanda, autorităţile se confruntă de-acum cu o a doua fază de contaminări – legată de persoanele care se întorc din străinătate. Singapore le-a interzis vizitatorilor pe termen scurt să se ducă în acest stat-oraş dens populat, în urma unui val de cazuri ”importate”, care a crescut la 432 numărul total al cazurilor înregistrate. La Hong Kong, unde ceea ce este mai rău părea că a trecut, numărul persoanelor contaminate aproape s-a dublat săptămâna trecută, când numeroase persoane s-au întors la locurile de muncă.