2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 8:12
No menu items!

Ce se întâmplă cu pacienții pozitivi de coronavirus, dar fără simptome, explică Alexandru Rafila

spot_img

Șeful Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a precizat că testele PCR sunt cele mai bune în lupta cu noul coronavirus, pentru că detectează prezența virusului în organism, nu după ce el a trecut, astfel că se pot lua măsurile necesare.

Rafila a explicat că în spitale sunt testați toți pacienții care prezintă simptomele specifice Covid-19, iar timpul de aflare a rezultatelor a scăzut până la 24 de ore.

În cazul în care pacientul este pozitiv, se administrează și tratamentul specific, în funcție de gravitatea cazului: ușor, mediu sau grav. Pentru fiecare dintre aceste situații există o schemă de medicație aprobată de Ministerul Sănătății. Iar în ceea ce îi privește pe românii infectați cu COVID-19, care nu prezintă simptome, aceștia nu vor primi niciun tratament, vindecarea venind de la sine, a mai declarat Alexandru Rafila.

De altfel, Alexandru Rafila anticipează că numărul de cazuri de coronavirus în România va crește până la sfârșitul lunii aprilie, după care va intra pe un trend descendent.

„Numărul de cazuri de coronavirus va crește până la sfârșitul lunii aprilie. Eu sper ca, începând din luna mai, să intrăm pe un trend descendent, inclusiv în privința numărului de decese”, a declarat Alexandru Rafila luni dimineață la Digi24 TV, citat de stiripesurse.ro.