-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 7:11
No menu items!

Olympique Lyon şi Paris FC au fost excluse din Cupa Franţei

spot_img

Cluburile Olympique Lyon (prima ligă) şi Paris FC (liga a doua) au fost excluse din Cupa Franţei, după ce partida disputată luna aceasta de cele două, în 32-imile de finală ale competiţiei, a fost întreruptă din cauza violenţelor produse de suporteri, a anunţat, luni, Federaţia Franceză de Fotbal (FFF), citată de Reuters.

La pauza meciului din 17 decembrie, la scorul de 1-1, pe stadionul parizian Charlety, suporterii celor două echipe s-au luat la bătaie, unii dintre ei intrând pe gazon şi aruncând cu torţe unii în alţii.

A fost cel mai recent meci cu incidente din fotbalul francez în acest sezon, fapt care l-a determinat pe preşedintele FFF, Noel Le Graet, să afirme că este ”dezastruos” şi ”ruşinos”.

Comisia de disciplină a FFF a amendat clubul Olympique Lyon cu 52.000 de euro, iar gruparea Paris FC a fost sancţionată cu o amendă de 10.000 de euro.

Suporterilor lui OL le-a fost interzis accesul pe stadioane la meciurile din deplasare pentru restul sezonului.

Lyon a primit o sancţiune cu suspendare pentru sezonul viitor al Cupei Franţei, care va fi activată şi echipa exclusă dacă suporterii săi se vor mai face vinovaţi de violenţe care vor avea ca rezultat întreruperea unui meci.

OL a fost penalizată cu un punct în Ligue 1 după meciul de acasă cu Olympique Marseille, care a fost întrerupt după ce Dimitri Payet (Marseille) a fost lovit în cap cu o sticlă de apă aruncată din tribune.

După excluderea echipei din Lyon din Cupa Franţei, OGC Nice s-a calificat direct în optimile de finală.