8.5 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 23:23
No menu items!

Oile negre ale PDL

spot_img

24 de candidaţi ai ARD la parlamentare au primit aviz de respingere din partea Comisiei de etică. Vicepreşedintele PDL Dorin Florea precizat că în cazul a opt persoane s-au depus contestaţii ce urmează a fi discutate faţă în faţă de conducerea PDL cu respectivii.

„La nivelul de mediocritate, la nivelul de isterie care caracterizează România este absolut necesar ca fiecare partid responsabil să îşi facă analiza candidaţilor. O face PDL-ul de ani buni, a greşit şi în trecut de câteva ori, să sperăm că acum va greşi mai puţin. În România, candidaturile nu mai trebuie să fie un circ sau apanajul, să zicem, unor oameni care cred că România poate ajunge orice. Au fost 24 de persoane luate în calcul în diverse colegii. Din patru sute şi ceva de candidaţi cred că trebuie felicitate organizaţiile teritoriale pentru că totuşi şi-au filtrat oamenii care trebuie să fie mandataţi pentru un nou ciclu parlamentar. A rămas, dacă nu mă înşel, ca vreo opt contestaţii să fie judecate faţă în faţă cu persoanele respective. Organizaţiile respective trebuie să vină, începând de astăzi după-amiază şi continuând în următoarele două zile, să susţină punctele de vedere împreună cu candidaţii respectivi. Nu cred că trebuie să fie nicio supărare pentru absolut nimeni. Eu cred că totuşi au câştigat un punct important pentru că au ţinut cont şi nu a fost cazul să ne solicite foarte mult atenţia”, a explicat Florea.

El a subliniat că în cazul celor 24 de persoane s-a considerat că nu întrunesc toate criteriile de integritate convenite în cadrul ARD.

CITEȘTE ȘI Rădulescu, Muntean şi Cazacu, aviz negativ de la Macovei?