“Obiectiv”, Antena 3: Augustin Lazăr i-a deschis două dosare penale lui Mircea Drăghici, propus pentru portofoliul Transporturilor

Mircea Drăghici, trezorier al PSD, propus pentru funcția de ministru al transporturilor, este verificat în două dosare aflate pe rolul Parchetului General, cauze în care nu a fost începută, însă, urmărirea penală. Dezvăluirea a fost făcută, miercuri, în emisiunea “Obiectiv” de la Antena 3, realizată de jurnalista Oana Zamfir. 

Parchetul General a confirmat că există două dosare în care Mircea Drăghici este verificat, dar în care nu a fost începută urmărirea penală. Surse din cadrul Parchetului General au precizat, însă, pentru Antena 3 că Drăghici ar putea fi citat, totuși, zilele următoare, pentru a fi audiat de procurori în aceste cauze. 

Interesant este însă faptul că, cel puțin unul dintre aceste dosare a fost întocmit după ce Parchetul  General s-a autosesizat din presă că trezorerieul PSD ar fi devalizat fondurile publice primite de partid de la stat. 

Într-o intervenție telefonică, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a dezmințit informațiile publicate în presă, a precizat că partidul a făcut verificări înainte de a face propunerea pentru portofoliul Transporturilor și a acuzat metodele “bolșevice” la care recurge Parchetul General, după modelul DNA, condus de Laura Codruța Kovesi. 

De altfel, zilele trecute, Mircea Drăghici anunța că va acționa în judecată jurnaliștii care au publicat informațiile defăimătoare la adresa sa. “Precizez că până în prezent nu am fost informat și nu am cunoștință despre astfel de anchete”, a spus, miercuri, Mircea Drăghici, într-un răspuns transmis Antena 3. El a precizat că va face o solicitare la Parchetul General în acest caz și a acuzat instituția condusă de Augustin Lazăr că îi încalcă flagrant drepturile, transmițând presei astfel de informații pe surse. 

“Precizez că până în prezent nu am fost informat oficial și nu am cunoștință despre existența unei astfel de anchete. În condițiile date există două posibilități: ori totul este o știre falsă, cum au fost și zvonurile apărute în spațiul public privind modul în care am gestionat banii PSD, ori există o astfel de cercetare și este foarte grav că PÎCCJ pare a avea o agendă politică și dă astfel de informații pe surse, chiar în contextul numirii mele în Guvernul României. Raportându-mă strict la informațiile apărute în presă referitoare la modul în care au fost administrate fondurile PSD, precizez că toate controalele efectuate până acum de Autoritatea Electorală Permanentă au arătat că s-au respectat toate dispozițiile legale în materie. Nu există niciun leu cheltuit de PSD care să nu aibă o acoperire legală în Legea finanțării partidelor politice”, a scris social-democratul și pe contul său de Facebook.

R.D.

NICIUN COMENTARIU