18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:24
No menu items!

Oana Speranța Stoica, tânăra care suferă de o boală rară ce-i macină pielea și oasele

spot_img

Oana Stoica

Oana Speranța Stoica suferă de la vârsta de șase ani de o boală rară, epidermoliză buloasă distrofică. Maladia genetică se manifestă prin autodistrugerea epidermei, apărând bule pe toată suprafața corpului, în special mâni și picioare, care în timp, atacă și sistemul osos.

Boala Oanei Stoica, în vârstă de 34 de ani, care îi mănâncă pielea, oasele și dantura, a lăsat-o fără degete și palme, iar durerile tinerei sunt insuportabile.

Epidermoliza buloasă distrofică este o boală incurabilă, însă Oana Stoica nu a renunțat la lupta cu viața. Tânăra își dorește doar să-și facă suferința mai ușoară, dar pentru acest lucru, Oana are nevoie de un tratament costisitor.

La un moment dat, și-a dorit să pună punct suferinței și a vrut să moară, dar a găsit puterea de a merge mai departe.

“De multe ori am vrut să mă şi omor. Dar nu pot”, a mărturisit Oana Speranţa Stoica.  

Oana își dorește o șansă la viață, la o viață normală și speră să întâlnească oameni cu suflet mare care s-o ajute să-și amelioreze situația.

Părinții tinerei au fost nevoiți să-și vândă apartamentul din București pentru a se muta într-un sat din Alba, ca să plătească cele 12 operații la care a fost supusă până acum.

 În prezent, Oana trăiește din pensia părinților, din puținele câștiguri ale soțului său și din pensia de boală a ei, de numai 290 de lei pe lună.

Pentru tatamentul lunar, Oana Stoica are nevoie de aproximativ 1.600 de lei, însă pentru ea aceasta este o sumă foarte mare.

Cine doreşte să o ajute pe Oana Speranţa Stoica poate dona bani în conturile:

În lei – CEC Bank, sucursala Zlatna, IBAN: RO 98 CECEAB 1308RON 0360792

În euro – Raiffeisen Bank, sucursala Alba Iulia, IBAN: RO 36 RZBR 00000 600 12143466

De asemenea, Oana Speranţa Stoica poate fi contactată la numărul de telefon: 0747.267.237

D.M.