21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 16:48
No menu items!

O victimă din dosarul de sechestrare al lui Becali și-a schimbat declarația

spot_img

Părţile vătămate din dosarul în care George Becali era acuzat că i-a sechestrat pe cei care i-au furat automobilul şi-au schimbat, luni, din nou, declaraţiile în faţa judecătorilor instanței supreme. Victimele au susținut, luni, că gărzilor de corp ale finanţatorului Stelei nu au exercitat asupra lor acte de violenţă din partea, însă au fost determinaţi de anchetatori să declare contrariul, în faza de urmărire penală.

Una dintre părţile vătămate, Tinel Niculae, a precizat că a intrat de bunăvoie în portbagajul unui autoturism de teren aparţinând gărzilor de corp ale lui Becali, pentru a nu murdări scaunele de sânge. „După ce am intrat cu maşina în stâlp şi m-am lovit la cap, am coborât şi l-am văzut pe Popa Marcel, care m-a întrebat dacă eu am furat maşina lui Becali şi părea că vrea să mă bată, aşa că am scos un briceag pe care îl aveam la mine, de dimensiuni mai mari. Mi-a spus că dacă nu las briceagul mă împuşcă, dar eu nu ştiam ce să fac şi nu l-am lăsat, aşa că el a tras şi m-a zgâriat uşor, la picior. Apoi m-a întrebat dacă am curaj să merg în faţa lui Gigi Becali să-i spun că nu eu am furat maşina, am zis că sunt de acord. Deoarece îmi curgea sânge din zona capului, pentru a nu murdări autoturismul cu care urma să ne deplasăm, m-am oferit să intru în portbagajul de la X5”, a spus Tinel Niculae.

Tinel Niculae a precizat că declaraţiile date iniţial au fost făcute la indicaţiile anchetatorilor şi a povestit faptul că în biroul de la Poliţia Capitalei, unde a fost audiat iniţial, se afla şi Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, care le-ar fi spus să declare împotriva lui Becali pentru a obţine beneficii în dosarul în care Geamănu era cercetat pentru tentativă de omor. „Declaraţia a fost dată într-un birou de la Poliţia Capitalei, unde se afla Sandu Geamănu, care atunci era arestat preventiv într-un dosar, cât şi procurorul şi doi poliţişti’, a spus Tinel Niculae.

O altă parte vătămată în dosar, Stan Constantin David, a susţinut că procurorul a exercitat presiuni asupra sa pentru a declara că a fost bătut de gărzile de corp ale lui Becali, în caz contrar urmând să primească o pedeapsă de 10 ani pentru furtul autoturismului. Stan s-a arătat revoltat de faptul că, deşi a respectat indicaţiile anchetatorilor, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru furt calificat, el fiind nevinovat, de aceea s-a hotărât să spună adevărul.
El a povestit firul evenimentelor din noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009 şi a precizat că nu au fost exercitate violenţe asupra sa, nici în momentul în care au fost prinşi de gărzile de corp ale lui Becali, nici ulterior, în barul unde au mers de bunăvoie, pentru a discuta cu finanţatorul FC Steaua.
Sandu Geamănu a fost citat ca martor, alături de alte trei persoane, pentru termenul din 17 decembrie.
Completul de 5 judecători l-a audiat, luni, şi pe Cătălin Zmărăndescu, fosta gardă de corp a lui Becali, care şi-a menţinut declaraţiile date anterior. După terminarea procesului, Zmărăndescu a spus că părţile vătămate şi-au schimbat declaraţiile de mai multe ori şi nu ştie ce să mai creadă, însă din ceea ce au spus la acest termen reiese că el este nevinovat.