14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 23:04

O scrisoare pierdută. Stelian Ion insistă că nu a primit originalul proiectului, Cîțu zice că l-a trimis din 25 august

spot_img

Premierul Florin Cîțu insistă că ministrul Justiției nu-și face treaba, pentru că a avut proiectul Anghel Saligny, sper avizare, încă din data de 25 august. Ministrul USR PLUS susține însă că originalul, așa cum prevede procedura, nu a ajuns la minister nici până astăzi, așa că procedura de avizare nici măcar nu poate începe.

Știripesurse a publicat chiar adresa de înaintare a proiectului Anghel Saligny pe circuitul de avizare, de la ministrul dezvoltării către ministrul Justiției. În document, datat pe 25 august, se precizează că proiectul este atașat în original.

Ministrul Justiției însă, susține, într-un comunicat de presă, că proiectul NU a ajuns în original, astfel că procedura de avizare nici nu poate fi demarată.

Ministerul Justiției nu a primit, până în acest moment, în original, cu respectarea condițiilor prevăzute de Hotărârea Guvernului 561/2009, proiectul privind programul „Anghel Saligny” (PNDL 3). Ministerul Justiției nu se află, în acest moment, în situația de a aviza acest proiect, întrucât nu au fost parcurși toți pașii legali prevăzuți de HG 561/2009 privind elaborarea și avizarea actelor normative.

De asemenea, nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru a fi invocat un „aviz tacit” al Ministerului Justiției.

Ministerul Justiției va analiza proiectul de act normativ pentru a formula un aviz, în termenul prevăzut, după ce proiectul va fi transmis în conformitate cu prevederile legale.

Potrivit HG 561/2009, art. 20 alin.7, „proiectele de acte normative se transmit Ministerului Justiției și Libertăților Cetățenești în original, împreună cu o copie, numai după obținerea tuturor avizelor autorităților publice interesate în aplicare. Ministerul Justiției și Libertăților Cetățenești avizează proiectele exclusiv din punctul de vedere al legalității, încheind operațiunile din etapa de avizare”.

Termenul de avizare este de 4 zile lucrătoare de la înregistrarea proiectului în original”, a transmis MJ într-un comunicat.

Marilena Nedelcu