10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:13
No menu items!

O propunere pentru CSM din partea societății civile

spot_img

Agenţia de Monitorizare a Presei a depus vineri, la Biroul Permanent al Senatului, candidatura avocatului Antonie Popescu pentru poziţia de reprezentant al societăţii civile în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), acesta fiind susţinut de alte peste 20 de organizaţii neguvernamentale.

“Candidatura lui Antonie Popescu a fost decisă în urma unui proces de consultare a peste 20 de organizaţii neguvernamentale recunoscute pentru activitatea lor în domeniul drepturilor omului, bunei guvernări, toate preocupate de reforma justiţiei în România. În majoritatea lor, organizaţiilor consultate susţin propunerea ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei ca Antonie Popescu să candideze ca reprezentant al societăţii civile în CSM”, se spune într-un comunicat transmis vineri de cele douăzeci de organizaţii.

Poziţia de membru reprezentant al societăţii civile în CSM este momentan vacantă şi va fi ocupată în urma audierilor organizate în Senat după 10 noiembrie, dată până la care organizaţiile profesionale ale juriştilor, consiliile profesionale ale facultăţilor de drept acreditate, asociaţiile şi fundaţiile care au ca obiectiv apărarea drepturilor omului pot propune Biroului Permanent al Camerei Superioare a Parlamentului candidaţii la această funcţie.

Antonie Popescu este avocat în cadrul Baroului Bucureşti şi, totodată, membru al Asociaţiei pentru Monitorizarea Justiţiei.