16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:59
No menu items!

O nouă zi de dezvăluiri despre Florin Cîțu. Mediafax publică fotografia de la arestarea din SUA. Libertatea dezvăluie noi probleme în CV

spot_img

Aleph News şi Agenţia Mediafax au obţinut în exclusivitate fotografia din dosarul penal al premierului Florin Vasile Cîţu, aşa cum ea a fost pusă la dispoziţie de către autorităţile americane, şi prezintă publicului acest portret, aşa cum se regăseşte în documentele aflate în dosar şi a fost transmis de autorităţi.

Autorităţile americane au pus la dispoziţia Aleph News şi Mediafax fotografia de la momentul arestării (luarea în custodie) lui Florin Cîţu pe teritoriul SUA.

Funcţionarul guvernamental american arată în răspuns că amprentele lui Florin Cîţu din dosar nu sunt informaţii publice, astfel că a pus la dispoziţie doar imaginea de la momentul arestării premierului Cîţu pe teritoriul SUA.

Aşa numitul „mug shot” este un portret fotografic al unei persoane, de la umeri în sus, realizat de structurile judiciare ale SUA, de obicei, după arestarea unei persoane şi preluarea acesteia în custodie, transmite Mediafax. 

Aceste fotografii/ imagini sunt documente guvernamentale federale publice în baza FOIA (Freedom of Information Act) iar prezentarea publică a portretelor arestaţilor nu poate fi interpretată ca o încălcare a vieţii private a unei persoane sau a confidenţialităţii unui dosar, având în vedere accesul public legal la informaţiile guvernamentale, avertizarea publicului în ceea ce priveşte persoanele care au săvârşit infracţiuni şi realizarea actului de justiţie, transparent, în serviciul public.

Documentul pus la dispoziţia Aleph News şi Mediafax îl înfăţişează pe Florin Cîţu (28 de ani, la acea vreme), purtând ochelari şi îmbrăcat într-un tricou alb, cu spatele la perete, având numărul de caz: 23665. Nume: Florin Vasile Cîţu. Sex: Bărbat. Rasă: Alb. Înălţime: 1,73 m. Greutate:70,3 kg.

Funcţionarul SUA susţine în răspuns că Florin Vasile Cîţu a fost ţinut în Penitenciarul din Story County, aşa cum reiese din bazele de date ale autorităţilor americane şi din documentele puse la dispoziţie de autorităţile judiciare americane şi publicate deja de Aleph News şi Mediafax.

O persoană care este luată în custodia SUA înseamnă că este arestată şi este ţinută în închisoare până când respectiva persoană poate fi judecată într-o instanţă.

Florin Cîţu a fost arestat (luat în custodie) de către autorităţile americane pe 3 decembrie 2000, după ce la ora 2.08 noaptea, a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, oraşul Ames, din Comitatul Story, conducând un Ford Probe roşu, cu un Blood Alcohol Content de de 0.161, limita legală fiind de 0.08.

Mai multe detalii AICI

Libertatea: Un al treilea an diferit de absolvire a masterului pe un CV mai vechi al lui Florin Cîțu

Cu 15 ani în urmă, în 2006, în perioada în care era cercetător asociat la Grupul de Economie Aplicată, fondat de Daniel Dăianu, Florin Cîțu susținea în CV-ul depus la acest grup că a terminat în 1998 masterul în Economie la Universitatea de Stat Iowa. Anul diferă și de cel asumat de Cîțu în CV-ul de la Guvern, adică 1999, și de cel confirmat pentru Libertatea de Iowa State University, respectiv 2002.

Poziția lui Cîțu în organizația condusă de Dăianu era aceea de cercetător asociat, potrivit datelor publicate pe site-ul GEA în 2005 și citate de Ziarul Financiar.

Site-ul GEA a găzduit vreme îndelungată, din 2006 până în 2012, un CV al lui Florin Cîțu, în care unele date diferă față de cele făcute cunoscute opiniei publice în momentul în care Florin Cîțu a devenit, în decembrie 2020, la vârsta de 49 de ani, liderul Guvernului României.

Mai multe detalii AICI

Emanuel Stan