O nouă criză financiară mondială la orizont

Schimbările climatice reprezintă o „tragedie la orizont”, care ar putea declanșa o nouă criză financiară și care ar putea „deraia” economia, a avertizat guvernatorul Băncii Angliei, citat de site-ul Thisismoney.co.uk.

Potrivit guvernatorului Mark Carney, asiguratorii se confruntă cu pierderi din ce în ce mai mari, pe măsură ce cresc numărul și amploarea dezastrelor naturale, cum ar fi inundațiile și furtunile.

El a avertizat că britanicii s-ar putea confrunta cu un cost crescut al asigurărilor sau cu retragerea acestora – ceea ce i-ar face vulnerabili.

„În timp, schimbările climatice vor amenința rezistența financiară și prosperitatea pe termen lung”, a declarat Carney într-un discurs ținut în City of London, districtul financiar din capitala britanică, cu ocazia dineului anual găzduit de compania de asigurări Lloyd’s of London.

Schimbările climatice au implicații potențial profunde pentru asiguratori, pentru stabilitatea financiară și pentru economie

Mark Carney
guvernatorul Băncii Angliei

El a precizat că, începând cu anii ‘80, numărul evenimentelor legate de vreme care au provocat daune s-a triplat. Guvernatorul a subliniat că va aborda această problemă la următoarea întâlnire a liderilor G20 în luna noiembrie.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU