13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 21:08
No menu items!

O firmă italiană ar putea cumpăra combinatele Mechel

spot_img

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, luni, că o firmă din Italia şi-a exprimat intenţia de cumpărare a Grupului Mechel România, cu menţinerea profilului de activitate pentru combinatele scoase la vânzare.

Liviu Pop a declarat, luni, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu reprezentantul rus al Grupului Mechel România, a rezultat că din vânzarea  combinatelor din România concernul rus vrea să obțină 150 de milioane de dolari.

În ceea ce priveşte combinatul Mechel Câmpia Turzii, Pop a spus că acesta va intra în conservare

Consiliul director al Mechel a aprobat în ședința consiliului director din 21 septembrie vânzarea parţială sau totală a mai multor active din Rusia, România, Ucraina, Lituania, Bulgaria, Kazahstan şi Marea Britanie.  Într-un comunicat al grupului se afirmă că aceste active nu se mai încadrează în strategia companiei. De asemenea, Mechel are nevoie de bani pentru a-şi reduce datoriile, care au ajuns la 9,4 miliarde euro, şi pentru a finanţa exploatării miniere Elga, proiect prioritar pentru companie.

Grupul metalurgic rus Mechel a scos la vânzare și uzinele deţinute în România şi doreşte să obţină 150 milioane de dolari pentru combinatele Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Laminorul Brăila şi Ductil Steel.

Grupul vrea 46 milioane dolari pentru Mechel Târgovişte, 33 milioane de dolari pentru Mechel Câmpia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Brăila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel.

Ministrul spune că pe parcursul săptămânii viitoare va avea lor  o primă întâlnire între Grupul Mechel România şi firma din Italia.