3 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 10:19
No menu items!

O femeie din Băile Tușnad s-a trezit noaptea cu patru urși în casă. Femeia a primit indicații prin telefon cum să procedeze

spot_img

O ursoiacă cu trei pui a intrat, în noaptea de joi spre vineri, în bucătăria unei case din staţiunea Băile Tuşnad. Proprietara care dormea a fost trezită de zgomote. Când a văzut urșii în bucătărie s-a baricadat în cameră și a sunat la 112. În drum spre locuința femeii, jandarmii au ținut permanent legătura cu ea prin telefon.

Apelul femeii la 112 a fost la ora 1:43. Jandarmii au plecat imediat spre locuința indicată, și au sfătuit-o pe femeie să se baricadeze în cameră, să încuie uşa şi să tragă un corp de mobilă mai greu în faţa uşii.

Ursoaica cu cei trei pui au intrat în bucătărie şi au găsit un bidon cu miere, animalele aflându-se în căutare de hrană.

La un moment dat, ursoaica a ieşit din imobil cu doi dintre pui, unul rămânând blocat în casă.

La faţa locului a ajuns o maşină a Serviciului de Ambulanţă, care a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, dar şi echipajul de la Jandarmerie, intervenţia fiind una dificilă, pentru că ursoaica putea fi agresivă, întrucât voia să îşi protejeze puiul.

Până când jandarmii au reuşit îndepărtarea ursuleţului din imobil, ursoaica a aşteptat în faţa locuinţei cu ceilalţi doi pui.

“Din păcate, sunt tot mai multe cazuri cu intrare (a urşilor – n.r.) în spaţii închise, mă refer la locuinţă, dormitor, bucătărie, pivniţă, cu persoane înăuntru”, a spus Rodica Pribagu, din cadrul IJJ Harghita.

Aceasta a mai precizat că, din informaţiile primite de la jandarmii care intervin la Băile Tuşnad, în urma apelurilor primite la 112, în staţiune s-a semnalat, până acum, prezenţa unei ursoaice cu trei pui, a unei ursoaice cu doi pui şi a trei urşi solitari.

Joi seara, un urs a furat geanta unei femei care stătea pe bancă, în zona Gării, în Băile Tușnad, au mai precizat Jandarmii.

Și tot în Băile Tușnad, o femeie s-a baricadat în baie când un urs a intrat peste ea în casă. S-a întâmplat săptămâna trecută.