7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:56
No menu items!

O dronă ucraineană a fost găsită în apele teritoriale ale României, la Sulina

spot_img

O dronă Bayraktar, folosită de către armata ucraineană în războiul cu Rusia, s-a prăbușit la Sulina. Ministerul Apărării Naționale susține că drona a fost găsită la 2 mile de țărm, între Sulina și Sfântu Gheorghe.

Drona s-a prăbușit în Ucraina, dar a ajuns în apele teritoriale ale României.

”Miercuri, 11 mai, Forţele Navale Române au fost sesizate cu privire la existenţa unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina şi Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de ţărm”, a anunţat Ministerul Apărării.

Epava a fost recuperată de Forțele Navale și predată Forețelor Aeriene, pentru evaluare. Procedurile sunt pentru identificarea şi cercetarea împrejurărilor în care drona a ajuns în apele teritoriale ale României. Ministerul Apărărăii va iniția apoi procedurile legale de notificare a autorităţilor ucrainene cu privire la această situaţie.

”Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forţelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament şi muniţie la bord. Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbuşit în spaţiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acţiunilor desfăşurate în perioada 7-8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenţi către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai”, a mai precizat MApN.

M. Nedelcu