11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:45
No menu items!

Nuntă doar cu asistentă medicală, începând cu 1 iunie

spot_img

Mirii ar putea să fie obligați să invite la nuntă și o asistentă medicală. Aceasta ar fi una dintre noile condiții propuse pentru organizarea petrecerilor, nunților și botezurilor, care vor fi reluate începând cu 1 iunie.

Asistenta medicală va fi necesară pentru recoltarea probelor biologice, pentru că accesul invitaților la petrecere ar putea fi condiționat de un test COVID-19 negativ.

Peste 250.000 de nunți au fost puse în așteptare din anul 2020, dar de la 1 iunie ar putea fi organizate. Atât mirii, cât și invitații, trebuie să știe însă că petrecerea de nuntă nu se va putea desfășura ca în anii trecuți.

”Dacă lucrurile vor sta așa, suntem foarte bucuroși. Are sens ca, pe lângă persoanele vaccinate, care nu sunt suficiente în acest moment, să aibă acces și cei care dovedesc că nu au COVID în ziua evenimentului ori cei care dovedesc că au trecut prin boală. În ceea ce privește prezența unei asistente medicale, sau a unui cadru medical, este evident că ne asumăm cu toții că acesta nu va fi un an obișnuit, așteptăm normele autorităților privind implementarea efectivă a acestui triaj de la nunți sau evenimente”, a declarat Dora Pătrașcu, organizator nunți.

Restaurantele rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate

Potrivit documentului care conține măsurile de relaxare ce ar urma să intre în vigoare la 1 iunie, propus de Ministerul Economiei, în baruri și restaurante, se elimină orice limitare privind capacitatea de servire. La o incidență între 3 și 7,5 cazuri la mia de locuitori restaurantele rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate, anunță Antena 3.

De asemenea, masca nu ar mai fi obligatorie în aer liber, începând cu 1 iunie, dacă se va ajunge la un grad de vaccinare  de 50%.  Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice, însă aici gradul de vaccinare ar trebui să crească la 70%.

În ceea ce privește măsurile de relaxare pentru industria hotelieră, se elimină limitarea gradului de ocupare de 70%. De asemenea, evenimentele din interiorul hotelurilor vor putea fi organizate doar cu persoane vaccinate.

Accesul la piscine, atât în cazul celor interioare cât și a celor exterioare, se va face, doar în cazul persoanelor imunizate sau a celor care au fost infectate și pot demonstra acest lucru.