19.2 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 9:54
No menu items!

Numele procurorului general Gabriela Scutea, în nota de relații a unui fost ofițer SRI condamnat

spot_img

Numele procurorului general Gabriela Scutea apare în nota de relații a unui fost ofițer SRI, căpitan Daniel Diaconu, condamnat în 2012 pentru că ar fi fabricat un document cu care l-ar fi forțat pe un procuror să își dea demisia.

Conform jurnalistei Sidonia Bogdan, în același dosar apar și numele altor procurori, care ar fi fost cercetați de Parchetul General pentru „o relație nepotrivită” cu serviciile secrete, dar dosarul a fost clasat. Aceștia sunt Marian Drilea de la DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov, Lucreţia Coman de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, Bogdan Pârlog de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 şi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov – Ramona Diaconu, soția fostului ofițer SRI.

Daniel Diaconu a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru că în 2004, ar fi contrafăcut prin tehnoredactare un document clasificat “strict secret”, dându-i aparenţa unui act oficial emis de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi semnat de şeful de atunci al acestei structuri, chestorul Virgil Ardelean, pentru a intimida un procuror și a-l face să demisioneze, conform sursei citate.

De asemenea, se arată în rechizitoriul pe blogul sidoniabogdan.ro, că procurorul de caz a consemnat, la pagina 30: „Tot astfel, prin nota de relații, din data de 25.01.2008, Scutea Gabriela- care în perioada august 2003-septembrie 2004 fusese delegată în funcția de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, a arătat că înv. Diaconu Daniel i-a solicitat în mod direct să-l informeze despre eventuale fapte de corupție comise de colegii procurori”.

Sursa citată mai arată că procurorul general nu a vrut să răspundă la întrebările privind relațiile pe care le-ar fi avut cu fostul ofițer SRI condamnat, invocând secretul profesional.