Numele lui Vasile Blaga, într-un nou dosar al DNA Ploiești

O parte din banii primiți cu titlu de mită de Ancuţa Anda Macovei, fost director IT al Autorităţii Naţionale Vamale, în prezent director în cadrul ANAF, ar fi ajuns la Vasile Blaga. Informaţia apare în referatul de arestare întocmit de procurorii DNA Ploieşti pe numele Ancuţei Macovei, arestată într-un dosar de corupție, transmite Antena 3. Vasile Blaga nu are, însă, momentan, nicio calitate în dosar.

Concret, mențiunea legată de Vasile Blaga se regăsește în dosarul fostului director IT din cadrul Autorității Naționale a Vămilor, Ancuța Anda Macovei, arestată, la începutul lunii octombire, pentru luare de mită.

În referatul de arestare se precizează că Macovei s-a întâlnit în luna septembrie a acestui an cu un personaj a cărui identitate este protejată, în prezent martor în dosar, căruia îi explica că o parte din banii primiți drept mită de la reprezentanți ai unor firme care activează în domeniul IT, au ajuns la Vasile Blaga. Numele Blaga, susțin procurorii în referatul de arestare, a fost notat de Ancuța Macovei pe un bilețel pe care i l-a arătat partenerului de discuție. Pe același bilețel, se arată în documentul citat, a fost notată și suma de bani, adică 500.000, fără a se preciza și moneda, bani care ar fi ajuns la Blaga. Întreaga discuție la care a participat directorul IT din ANAF și acest personaj misterios ar fi fost interceptată audio și video de anchetatori.

Ancuța Anda Macovei este acuzată de procurorii DNA din Ploiești că a primit un milion de euro mită de la reprezentanți ai unor societăți comerciale pentru a interveni în organizarea unor licitații publice, astfel încât să fie câștigate de anumite firme. Este vorba despre contracte de mentenanță a sistemului informatic al Autorității Naționale a Vămilor. Macovei ar primit mita în perioada 2010-2014, perioadă în care era director al Serviciului IT din cadrul Autorității Vamale, iar Vasile Blaga – ministru de interne și ulterior președinte al Senatului.

Cea care a denunțat-o pe Ancuța Anda Macovei la DNA Ploiești este Irina Socol, fondatoarea Siveco.

NICIUN COMENTARIU