17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:01
No menu items!

NSA va construi în Germania un nou centru de interceptări

spot_img

Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA) şi Serviciul german de Informaţii (BND) au agreat să construiască în Germania un centru special pentru interceptarea convorbirilor telefonice şi de colectare a datelor electronice, a informat şeful BND, Gerhard Schindler, informează publicaţia online Vzgliad.

Noul centru de interceptări va fi situat în Wiesbaden, la sediul Comandamentului european al Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa.

Potrivit șefului Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei, Hans-Georg Maaßen, datele de supraveghere electronică derulată de NSA au fost utilizate pentru prevenirea a şapte acte teroriste pe teritoriul ţării.

În pofida acestui fapt, o parte a societăţii germane continuă să solicite guvernului de la Berlin să ceară clarificări administraţiei americane în legătură cu interceptările convorbirilor telefonice ale cetăţenilor din Germania de către serviciile secrete din SUA, precum şi a comunicaţiilor pe Internet, prin intermediul programului secret PRISM.

C.I.