13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 2:57
No menu items!

Noul prefect al Capitalei are 36 de ani și este jurist în drept european

spot_img

Alexandra Georgiana Văcaru este noul prefect al Bucureștiului. Decizia a fost luată în ședința de guvern de miercuri seară și a fost propunerea Partidului Național Liberal pentru această funcție. Absolventă de Drept și Relații Internaționale, cu un master la Paris, ea a ocupat mai multe poziții în aparatul guvernamental în ultimii ani.

Alexandra Georgiana Văcaru a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru I. Cuza din Iași și este licențiată în Relații internaționale și studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

De asemenea, are un master in drept european la Universitatea II Pantheon. A fost doctorand la Şcoala Doctorală Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

A lucrat și pentru UNESCO, Willkie Farr & Gallagher LLP, MAE, NNDKP, Tribunalul UE și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Conform celei mai recente declarații de avere, completată în 14 iunie 2021, noul prefect deține 5 terenuri agricole în Podu-Iloaiei (Iași), dobândite prin cumpărare în perioada 2004, 2005 și 2008 (schimb), și trei apartamente cumpărate în Iași (2016) și București (2015 și 2017).

Alexandra Văcaru are un venit de puțin peste 40.000 de lei/an de la Consiliul Concurenței și de 40.000 de euro/an de la Tribunalul UE, unde a lucrat la cabinetul judecătoarei Mirela Stancu, conform declarației de avere și CV-ului.

În perioada iunie 2013-iunie 2015 a fost ”consilier pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, agentul guvernamental pentru CJUE”.

                                                                                               C.Dumitrescu