16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 14:55

Spionaj la NATO. Opt diplomați ruși au fost expulzați de la sediul Alianței

spot_img

Un scandal de spionaj a izbucnit la NATO după ce opt membri ai misiunii Rusiei la sediul Alianţei ar fi fost descoperiți ca fiind ”ofiţeri de informaţii ruşi nedeclaraţi”. NATO le-a retras acreditarea, iar cei opt diplomați ruși au fost expulzați, a anunţat miercuri o oficialitate NATO, potrivit Reuters. Într-o declarație de presă, reprezentantul NATO a acuzat Rusia de “acțiuni agresive”.

”De asemenea, putem confirma că am redus la 10 numărul posturilor pe care Federaţia Rusă le poate acredita la NATO”, a precizat reprezentantul organizaţiei nord-atlantice.

”Politica NATO faţă de Rusia rămâne consecventă. Ne-am consolidat descurajarea şi apărarea ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei, deşi în acelaşi timp rămânem deschişi pentru un dialog substanţial”, a adăugat el.

La scurt timp, Moscova a reacţionat, declarând că va răspunde la decizia NATO de a expulza opt diplomaţi ruşi despre care Alianţa susţine că erau ofiţeri de informaţii nedeclaraţi, a afirmat parlamentarul rus Leonid Sluţki, citat de Interfax, conform agerpres.ro.

Sluţki este preşedintele comisiei pentru afaceri internaţionale a camerei inferioare a parlamentului rus.

                                                                                              C.Dumitrescu