17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:59
No menu items!

Noul ministru Alexandru Rafila, despre relația cu Raed Arafat: „Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui”

spot_img

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, duminică seară, că se înţelege „instituţional” cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat. „Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui”, a pus Rafila. 

Duminică seara, într-o intervenție șa Antena 3, Rafila a fost întrebat dacă se înţelege foarte bine cu Raed Arafat. 

Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui şi, aşa cum am mai spus, Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă poziţia de responsabilitate pe care o regăsim inclusiv în hotărârea de funcţionare a Guvernului României. Și cred că toată lumea îşi dă seama că este o problemă care ţine de sectorul sanitar”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă afirmaţiile că Raed Arafat s-a întins şi peste Ministerul Sănătăţii cu deciziile reprezintă o speculaţie sau o răutate, Alexandru Rafila a răspuns: „Nu este neapărat o răutate, este vorba de modul în carea fost gestionat Ministerul Sănătăţii şi faptul că preocuparea din Ministerul Sănătăţii în ultimul an în ceea ce priveşte managementul acestei pandemii a fost extrem de slabă, au fost interese pentru cu totul şi cu totul alte zone decât managementul acestei pandemii şi lucrul ăsta s-a văzut în săptămânile trecute când am ajuns să avem 500 de morţi pe zi.”

Raluca Dan