-0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 3:29
No menu items!

O aeronavă Tarom cu trei echipaje îi va aduce în țară pe românii blocați în Africa de Sud

spot_img

Un avion Tarom a decolat duminică noaptea de pe Aeroportul Otopeni și a aterizat la Mombasa (Kenya), prim escală înainte de destinația Johannesburg, de unde îi va prelua pe cei 39 de români blocați în Africa de Sud. 

Potrivit reprezentanților Tarom, aeronava are trei echipaje, dat fiind că e vorba de un zbor extrem de lung, și va aduce acasă și alți cetățeni europeni.

Avionul Boeing 737 a decolat la miezul nopții. El are o capacitate de 116 locuri, dar va transporta maximum 90 de pasageri, pentru a-și spori autonomia de zbor, au mai precizat oficialii companiei. 

Aeronava va reveni la București marți dimineață.

Un număr de 39 de cetățeni români – membrii echipei de rugby din Baia Mare și mai mulți turiști – sunt blocați în Africa de Sud după ce companiile aeriene europene și-au anulat zborurile către această țară din cauza apariției unei noi variante a coronavirusului – Omicron, considerată extrem de contagioasă.

Ministerul Afacerilor Externe le-a cerut, duminică, tuturor cetățenilor români din Africa de Sud care doresc să părăsească această țară să-și anunțe rapid intenția, pentru a putea fi repatriați.  

R. Dan