15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:50
No menu items!

Noul guvern ucrainean l-a concediat pe directorul televiziunii publice

spot_img

 televiziune

Noul guvern ucrainean l-a concediat miercuri pe șeful televiziunii publice, numit în timpul președinției lui Viktor Ianukovici, și l-a desemnat în locul său pe un jurnalist apropiat de noua putere proeuropeană, transmite AFP.

Numirea lui Zurab Alasania, „propusă de reprezentanții comunității mediatice” și aprobată marți în consiliul de miniștri, a fost anunțată într-un comunicat al guvernului. El îl înlocuiește pe Oleksandr Panteleimonov, aflat în funcție de la începutul lui 2013 și acuzat de propagandă în favoarea regimului Ianukovici.

Zurab Alasania conduce site-ul local de informații MediaPort.ua la Harkov, unde a condus televiziunea și postul de radio publice între 2005 și 2010. Site-ul său, foarte activ pe rețelele de socializare, a relatat pe larg despre acțiunile de contestare împotriva lui Ianukovici.

Acesta s-a numărat printre fondatorii postului de televiziune online Hromadske, care a început să se bucure de o puternică audiență pe parcursul crizei politice începute în urmă cu patru luni, după ce a transmis în direct evenimentele din Maidan și a început să consacre mult timp de emisie dezbaterilor pe această temă, în condițiile în care posturile publice difuzau mai degrabă punctul de vedere al puterii.

C.A.