3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:09
No menu items!

Nou avertisment al Germaniei: Finala EURO 2016 ar putea fi ținta teroriștilor

spot_img

Finala Turneului Final al Campionatului european de fotbal, care se va disputa duminică, pe Stade de France, reprezintă ţinta principală a grupării teroriste Stat Islamic. Avertismentul vine de la ministrul de interne al Germaniei.

Thomas de Maiziere precizează, într-un interviu pentru agenţia Reuters, citat de digi24.ro, că ţara sa nu deţine indicii despre ameninţări concrete la adresa evenimentului fotbalistic. Dar, finala poate deveni o ţintă, având în vedere amploarea evenimentului. Franţa a mobilizat peste 90.000 de militari, poliţişti şi agenţi ai serviciilor secrete pentru a asigura securitatea EURO 2016.

Francezii sunt bine pregătiţi. Nu avem indicii concrete despre atacuri teroriste. Desigur, situaţia s-ar putea schimba pentru meciurile care au mai rămas. A fost corect că nu au anulat evenimentul sau că nu au luat prea mult în considerare ce ar putea face teroriştii. Ar fi însemnat prima victorie a acestora”, a declarat Thomas de Maiziere, ministrul de Interne al Germaniei.

Franța se află în stare de urgenţă încă de anul trecut, din noiembrie, după atacurile teroriste din Paris în care şi-au pierdut viaţa 130 de persoane.

Cu câteva zile înaintea începerii EURO 2016, Biroul Poliției Criminale federale din Germania a anunţat că meciul de deschidere, cel dintre dintre România și Franța, și finala competiției, de pe 10 iulie, ar putea fi vizate de teroriști islamiști.

R.D.