0.8 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022 - 22:00
No menu items!

Noile cazuri Omicron pun vaccinul sub semnul întrebării. 70% din persoanele infectate au SCHEMA COMPLETA de vaccinare

spot_img

Datele INSP arată că 63 din cele 92 de cazuri de infectare cu Omicron în ultimele 24 de ore din țara noastră aveau schema completă de vaccinare. Toate cele 92 cazuri au fost confirmate ca fiind infectări cu tulpina Omicron.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, până la data de 2 ianuarie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 93%, cea cu Omicron. Astfel, au fost confirmate până acum 7.480 cazuri SARS-CoV-2, din care: 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.632 cazuri cu varianta Delta şi 92 cu Omicron.

Din cele 8.086 secvenţieri de până cum, 92 de cazuri confirmate cu varianta Omicron, dar 63 dintre acestea (68%) sunt persoane vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă.

Conform oficialilor, nu a fost înregistrat în România niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.

INSP mai arată că din cazurile noi, cu tulpina Omicron, 42 cazuri au avut istoric de călătorie – jumătate, adică 23 de persoane în Marea Britanie, 8 în Africa de Sud câteva din Nigeria, Spania, Tanzania, Belgia, Olanda și Congo.

Cele mai multe focare au fost descoperite în București – 4 și 1 în județul Prahova. Dintre cazurile din focare, pentru două a fost menţionat istoric de călătorie/contact cu persoană sosită din Spania, respectiv SUA, 5 cazuri au avut legătură epidemiologică cu caz COVID-19, 32 cazuri nu au nicio legătură epidemiologică, iar 6 cazuri nu au răspuns apelului telefonic de la DSP.

Marilena Nedelcu