3.2 C
București
luni, 5 decembrie 2022 - 3:08
No menu items!

Nivel mai ridicat de securitate pentru email, prin intermediul unui nou plugin

spot_img

Extensia de Google Chrome va cripta și decripta, va verifica și atesta cu semnătură digitală, email-urile trimise din cadrul browser-ului

google criptare

Criptarea email-urilor este una dintre cele mai bune practici pentru a sigura confidențialitatea informațiilor. Din acest motiv, pentru Google Chrome, se lucrează la o modalitate de criptare la ambele capete, expeditor și destinatar pentru a oferi cel mai bun nivel de securitate, scrie playtech.ro.

De obicei, sarcina de criptare a mailurilor cade în spatele unor unelte de genul GnuPG sau PGP, însă Google dorește să aducă tuturor utilizatorilor un nivel mai ridicat de securitate comparat cu serviciile tradiționale de email. Extensia de Google Chrome poartă numele de “End-To-End” și este gândită să cripteze și să decripteze, să verifice și să ateste cu semnătură digitală, email-urile trimise din cadrul browser-ului, totul cu ajutorul standardului OpenPGP.

După instalarea plugin-ului, Google spune că toate mailurile trimise de la momentul respectiv din cadrul acelui browser vor fi procesate cu ajutorul acelei extensii. Utilizatorii care doresc așadar un nivel mai ridicat de protecție ar trebui să ia în considerare folosirea acestui plug-in.

C.A.