24 C
București
miercuri, 31 mai 2023 - 22:41
No menu items!

Nicușor Dan vrea să mărească prețul gigacaloriei, de la 164 lei la 280 lei. PSD și USR se opun

spot_img

Primarul general al Capitalei, Nicoşor Dan a anunţat, vineri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului București, că vrea ca bucureștenii să plătească, chiar de 1 decembrie, 280 lei/gigacalorie, o creștere de preț de peste 50%.

Primarul Capitalei susține că așteaptă un răspuns și de la Guvern, referitor la sprijinul în privința subvenției, pentru ca ulterior, în Consiliul General, să se ia o decizie. nicușor Dan a precizat că are sprijinul consilierilor PNL și PMP pentru această propunere, dar se împotrivesc consilierii PSD și USR.

”PSD s-a pronunţat public împotriva măririi tarifelor. Până la o nouă hotărâre de Consiliu General, care să stabilească tarifele pentru populaţie, bucureştenii vor plăti cât plătesc din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie”, a spus edilul.

Nicuşor Dan a explicat că propunerea de 280 de lei pe gigacalorie se bazează pe trei aspecte – primul este creşterea de preţ pe care o suportă de la 1 noiembrie şi cetăţenii care au centrale individuale, tariful de 164 lei este rămas din 2011, și în alte țări, susține Nicușor Dan, sunt cam aceleași sume, între 200-280 lei pe gigagcalorie. 

„Consider că este rezonabil, pentru a putea trece cu toţii peste această iarnă, să existe o contribuţie echilibrată din partea municipalităţii, din partea Guvernului şi din partea cetăţenilor”, a arătat el, preciând că ”presiunea pe bugetul local care vine din diferenţa de preţ între 280 de lei şi 164 de lei este 320 de milioane de lei pe an”.

Emanuel Stan