19.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 7:15

UPDATE Anunțul, o “eroare umană”/Nicușor Dan taie stimulentele pentru nou-născuți și pentru persoanele cu handicap

spot_img

UPDATE Primarul Nicuşor Dan a precizat că nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuţi, voucherele materna şi stimulentele pentru persoanele adulte cu dizabilităţi să nu mai fie plătite, anunţul pe această temă fiind doar “o eroare umană.“

“Anunţul apărut pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti nu corespunde realităţii. În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilităţi, copii cu dizabilităţi, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmează să fie plătite în acelaşi cuantum ca până acum”, a menționat primarul Capitalei.

Știrea inițială

Direcția Generală de Asistență a Muncipiului București, instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, taie, începând de luni, stimulentele pentru nou- născuți și pentru persoanele adulte cu handicap.

După aproape 4 ani de la introducerea ajutorului pe care îl primeau mamele la naștere în București, voucherele de 2.500 de lei nu se mai acordă.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a decis să renunțe la stimulent începând cu data de 13 septembrie. Cererile nu vor mai fi procesate și plătite din cauza faptului că nu mai există bani pentru așa ceva.

”Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare. Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021” este mesajul afișat pe site-ul DGAS.

Acesta nu este singurul stimulent care nu se mai plătește începând de astăzi. Nici ajutorul acordat persoanele adulte cu handicap nu se mai acordă din 13 septembrie.

                                                                                                                    Adina Silav