21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:16
No menu items!

Nicușor Dan a venit la serviciu, după o lună de concediu. Unde face verificări

spot_img

Nicușor Dan a revenit, în sfârșit, la muncă, după o lună de concediu. Primarul general a început, joi dimineață, verificări la ALPAB, instituția care se ocupă de administrarea parcurilor. În ultimele două săptămâni, presa, organizațiile neguvernamentale și cetățenii au reclamat starea dezastruoasă în care se află parcurile bucureștene Herăstrău, Cișmigiu, și altele.

Potrivit unor surse din administrația Capitalei citate de stiripesurse.ro, primarul general a descins joi dimineață la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), vizita nefiind anunțată.

Primarul Capitalei caută vinovații pentru situația dezastruoasă a parcurilor din București, unul dintre acestea fiind Cișmigiu, aflat peste drum de clădirea Primăriei.

Cetățenii Capitalei, presa și organizațiile non-guvernamentale au reclamat că parcul Cișmigiu, unul dintre simbolurile orașului, este în paragină: alei pline de excremente de pasăre, miroase îngrozitor, iarba este uscată sau nu mai este deloc, bănci și coșuri de gunoi rupte, jardiniere fără flori și ruginite, locuri de joacă stricate și insalubre, copaci uscați. Din păcate, nu este singurul caz, în paragină fiind toate parcurile administrate de Primărie: Herăstrău, Circului, Tineretului, Carol.

Asociaţia Peisagiştilor din România (AsoP) din Bucureşti şi-a arătat disponibilitatea să ajute Primăria, să asigure expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat, dar şi pentru atragerea de finanţări.

Nicușor Dan a fost o lună de zile în concediu, el petrecându-și ultimele săptămâni la mare, cu familia.

Marilena Nedelcu