11.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 23:46
No menu items!

Nicușor Dan a recunoscut, chiar la lansarea candidaturii la Primăria Capitalei, că a semnat pentru palatul de 7 milioane de euro pentru Iohannis

spot_img

Nicușor Dan a recunoscut, la lansarea candidaturii pentru un nou mandat de primar general, că a semnat pentru autorizația de construire a palatului de pe bulevardul Kiseleff din Capitală, unde se pregătește amenajarea, cu peste 7 milioane de euro, a „locuinței individuale” în care va sta familia Iohannis, după ce actualul președinte va pleca de la Cotroceni. 

Primarul general Nicușor Dan s-a anunțat candidat independent susținut de alianța partidelor de dreapta USR, PMP și Forța Dreptei, pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Întrebat de vila din cartierul Aviatorilor, pe care RA-APPS o renovează pentru familia Iohannis, actualul edil a răspuns că a semnat autorizația, deoarece clădirea este într-o zonă construită protejată, au fost făcute verificări dacă lucrările sunt exclusiv interioare şi dacă RA APPS este administratorul imobilului.

„ Am primit o cerere, aşa cum primim orice cerere de emitere de autorizaţie de construire, am verificat că lucrările sunt exclusiv interioare, mai puţin o scară exterioară care nu se vede din stradă. Şi a fost un proiect pe care, evident, colegii mei l-au verificat şi pe care eu l-am semnat”, a precizat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă ştie în ce scop se renovează această vilă, Nicuşor Dan a răspuns că solicitarea a fost făcută din partea RA-APPS.

„Noi am verificat că nu se pune cine ştie ce suprafaţă pe faţadă, dacă există memoriul de rezistenţă. (…) Noi am primit o cerere din partea administratorului care este RA-APPS şi am verificat că el este administratorul şi am dat autorizaţia”, a adăugat Nicuşor Dan.

O investigaţie Recorder susţine că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat investeşte în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bulevardul Aviatorilor din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol.

Administraţia Prezidenţială a informat, luni, că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.

Deși RA-APPS-ul este în subordinea SGG și a Guvernului, premierul Marcel Ciolacu a spus că nu știa despre aceste investiții ale Regiei.

M. Nedelcu