12 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 21:17
No menu items!

Nicolae Ciucă anunță austeritatea la Guvern. Le-a cerut miniștrilor să reducă cheltuielile

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la începutul şedinţei Guvernului, că la nivelul fiecărui minister va trebui să se asigure reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu 10%, fiind vorba despre măsuri asumate la nivel politic şi care trebuie puse în aplicare la nivelul Executivului. Despre colectarea taxelor, premierul a amintit că începând cu luna iulie, devin obligatorii e-factura şi radarul mărfurilor şi a spus că a discutat cu ministrul Finanţelor şi cu şeful ANAF despre asta.

Premierul a vorbit și despre măsurile din programul Sprijin pentru România II, care „impactează pe ceea ce înseamnă continuare programului de guvernare”. 

La nivelul fiecărui minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%. Este o decizie de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare. Vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luaşi măsurile necesare, astfel încât să ne putem încadra în acest procent”, a spus el. 

Premierul a mai spus că la nivelul colectărilor la buget, Guvernul şi-a asumat, prin instituţiile statului, cu preponderenţă prin ANAF, să avem o colectare cât mai eficientă.

„Începând cu luna iulie, devin obligatorii e-factura şi radarul mărfurilor. Am discutat cu ministrul Finanţelor, şeful ANAF, concentrăm toată atenţia pe ceea ce înseamnă evaziunea fiscală”, a mai spus Ciucă. 

Premierul a precizat că sunt măsuri asumate la nivel politic şi care trebuie puse în aplicare la nivelul Executivului. 

Raluca Dan