10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:57
No menu items!

Nicolae Bănicioiu a inaugurat Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal la Fundeni. FOTOGALERIE

spot_img

Centrul este unul dintre cele mai moderne din Europa

Banicioiu_Sinescu_Fundeni (9) 

Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic „Fundeni” se poziţionează, de marți, pe harta europeană a clinicilor de top, atât prin calitatea actului medical oferit de unii dintre cei mai buni specialişti urologi ai Europei, cât şi prin dotările şi echipamentele de ultimă generaţie ce au făcut obiectul procesului de modernizare din ultimii doi ani.

Prin eforturile depuse susţinut de managerul Institutului Clinic Fundeni, Conf. Dr. Carmen Orban, şi ale directorului Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal, Acad. Ioanel Sinescu, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, urologia romanească de la Fundeni se bucură, de marți, de un modern bloc operator cu zece săli de intervenţii chirurgicale, o secţie ATI chirurgie urologică cu 22 de paturi şi un nou departament de transplant utilat la standarde de top (13 paturi ATI transplant, 17 paturi pre/post transplant, 3 aparate hemodializă etc).

Inaugurarea oficială a Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal a avut loc, marți, la ora 11, acţiune urmată de o conferinţă de presă susţinută în amfiteatrul I.C.Fundeni. La acest evenimentau participat, alături de managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban şi directorul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal, Ioanel Sinescu, ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, precum şi alte personalităţi din lumea medicală şi academică românească.

La conferinţa de presă au fost prezentate informaţii de actualitate referitoare la cel mai mare centru de specialitate urologică din Europa unde, astăzi, se pot acoperi cu succes toate cele 13 supraspecialităţi ale chirurgiei urologice. Numai anul trecut, în Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni s-au efectuat 6.779 de internări continue, 8.026 internări de zi, 7.638 de proceduri urologice cu o medie de 37 de proceduri pe zi. În anul 2014 au fost efectuate în acest Centru 148 de transplante renale, care se adaugă celor 1002 efectuate în ultimii10 ani (2004 – 2013).

Din 1997 până la 31 decembrie 2014, în acest Centru au fost efectuate 1.564 de operaţii de transplant renal, iar datele nu se opresc aici.

Olimpia Diaconiuc