15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:11
No menu items!

Nici n-au ajuns testele de salivă în școli și Raed Arafat anunță deja întârzieri la livrare și tăieri la stocuri

spot_img

Raed Arafat a anunțat, vineri, că nu vor fi contractate toate testele pe bază de salivă în școli, anunțate de ministrul Educației, pentru că se va aștepta mai întâi utilizarea și consumul unei părți din loturi, pentru a vedea dacă se va continua contractul și pentru alte loturi. 

„IGSU a făcut primele contracte subsecvente. Deja unele firme ne anunţă că s-ar putea să întârzie cu livrarea, o să vedem care va fi situaţia. Nu contractăm toată cantitatea necesară care a fost discutată pentru că vrem să vedem utilizarea lor şi consumul lor.

Aici sunt mai multe loturi şi poate IGSU, că ei le contractează şi intră în stocurile care se distribuie la şcoli după asta, vedem după nivelul de utilizare la câte mergem mai departe. Dacă vedem că se utilizează şi se aplică şi este ok, se contractează următoarele, dar dacă nu, aşteptăm să vedem că se consumă ce se cumpără”, a declarat Raed Arafat, vineri, într-o conferinţă de presă.

Șeful DSU a mai anunțat că în cursul săptămânii viitoare ar urma să fie livrate primele loturi, deși unele dintre companii au anunțat deja întârzieri.

Ministerul Educației a anunțat că fiecare școală va decide dacă testarea cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se efectuează în unitatea de învăţământ sau la domiciliu, sub supravegherea părintelui sau reprezentantului legal.

Emanuel Stan