2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 12:42
No menu items!

PNL va continua negocierile cu PSD și UDMR

spot_img

PNL a decis să continue negocierile cu PSD și UDMR, sâmbătă după-amiază. Discuțiile de vineri au fost blocate în momentul în care PNL a sugerat ca UDMR să renunțe la ministerul Dezvoltării, iar președintele UDMR s-a enervat și amenințat că se retrage din coaliție. Liberalii au intrat apoi în ședința conducerii de partid și au hotărât, după aproximativ două ore, să meargă mai departe în negocierile cu PSD.

Principala concluzie la care au ajuns liberalii a fost că PNL va trebui să dețină ministerul Dezvoltării sau Transporturile, chiar dacă ar putea pierde alte ministere importante, cum ar fi Energia, Educația sau MAE.

Rareș Bogdan s-a dezlănțuit în BEx: “Dl. Ciolacu, care o fi crezut că e la Buzău în piață, sau că PNL e un partid-galoș, s-a trezit marele apărător al UDMR, deși era o negociere firească între noi și UDMR pe ce am avut noi, ce am pierdut, dând la o parte președintele partidului, premierul și încercând să găsim o formulă de discuții”, a spus Rareș Bogdan. 

Totodată, liberalii au schițat câteva nume pe care le-ar pregăti pentru portofoliile pe care vor să le dețină: Cristian Bu;oi la Transporturi sau la Fonduri Europene, Cătălin Predoiu la Justiție, Virgil Popescu la Energie, Sorin Cîmpeanu la Educație, Bogdan Aurescu la MAE și Lucian Bode la MAI.

M. Nedelcu