16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 19:04
No menu items!

Nepotul pușcăriaș și-a transformat bunica în dealer de droguri. Ce rol avea femeia de 87 de ani

spot_img

Bătrânica asigura depozitul sau „magazinul” de droguri al rețelei din Ialomița, așa cum a reușit să afle impact.ro. Femeia de 87 de ani primea transporturile de cocaină și canabis pe care le depozita în locuința sa. Cumpărătorii ridicau uneori chiar marfa de la ușa sa, așa cum a mai reușit să afle impact.ro de la surse implicate în această investigație.

Rețeaua din care făcea parte și bătrâna era coordonată de o rudă de a sa. De un nepot care se află după gratii. Al treilea membru al rețelei avea rol de cărăuș, transporta marfa de la dealeri inițiali până la locuința bătrânei.

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2023, doi inculpați și un suspect (membri ai aceleași familii), din care unul aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, au constituit un grup infracțional organizat având ca scop săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, aceștia efectuând în perioada iunie 2023 – februarie 2024 de activități de coordonare, colaborare și sprijinire în cadrul grupului, precum și activitățile de deținere, transport și vânzare de droguri de risc (canabis) și mare risc (cocaină) pe raza județului Ialomița”, se arată într-un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița

Totul a ieșit la iveală în urma perchezițiilor, mai ales că femeia era deja urmărită de câteva luni. În fața jurnaliștilor, bunicuța nu a știut să spună de unde a avut drogurile și spune că substanțele respective nu au fost puse de ea acolo.

Bătrână în vârstă de 87 de ani din Ialomița a fost plasată sub control judiciar 60 de zile, fiind cercetată pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc, potrivit observator.ro. Femeia, probabil cea mai în vârstă traficantă de droguri din România, este acuzată că ar fi vândut cantități importante de cocaină și canabis, cu 1.700 de lei, la fiecare tranzacție.

D.Constantin