11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:22
No menu items!

Nedumerire în Amsterdam, unde primăria a decis să închidă Cartierul Roșu

spot_img

Amsterdamul va muta lucrătorii sexuali din centrul orașului pentru a reseta turismul. Ferestrele bordelurilor din cartierul roșu din Amsterdam vor fi închise și un „centru erotic” va fi amenajat departe de centrul orașului, au fost de acord consilierii, scrie The Guardian.

O propunere a primarului orașului, Femke Halsema, de a închide un număr semnificativ de ferestre pe aleile înguste din jurul docurilor a fost susținută de un grup larg de partide politice.

Lucrătorii sexuali din cartierul roșu De Wallen vor fi invitați să se mute într-un centru special construit în altă parte din Amsterdam, a cărui locație rămâne de stabilit.

„Este vorba despre o resetare a orașului Amsterdam ca oraș turistic”, a spus Dennis Boutkan, de la partidul olandez laborist. Diederik Boomsma al CDA a spus: „Turiștii sunt bineveniți să se bucure de frumusețea și libertatea orașului, dar nu cu orice preț. Trebuie să intervenim ferm.

Halsema susținuse că ferestrele bordelului ar trebui închise, deoarece femeile care lucrează în zonă au devenit o nedorită atracție pentru prădători sexuali și abuzatori.

Când ideea a fost propusă pentru prima dată, un grup de lobby nou format, numit Red Light United, a susținut că 90% din cele 170 de lucrătoare sexuale de sex feminin pe care le chestionaseră doreau să lucreze la ferestrele de pe aleile înguste și de pe străzile din canalele Singel și De Wallen.

O a doua propunere de a interzice turiștilor să cumpere canabis din cafenelele orașului se luptă să câștige sprijin din cauza temerilor că va preda comerțul dealerilor de pe stradă.

Articolul integral pe The Guardian.